Vitamin K1 v potravinách

Prehľad obsahu vitamínu K1 vo vybraných potravinách nájdete v interaktívnej tabuľke nižšie, prípadne si ju môžete vytlačiť zo súboru vo formáte pdf.

  • Ak nie je uvedené inak, ide o potravinu v surovom stave.
  • Pri niektorých potravinách je nutné zohľadniť použité množstvo a skutočnosť, že údaje v tabuľke sú uvedené pre 100 g (napríklad pri použití petržlenovej vňate na ozdobenie polievky ide o nízke množstvo použitej potraviny).

Obsah vitamínu K1 vo vybraných potravinách

Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
žerucha 542
zemiaky konzumné, lúpané (varené) < 0,8
zeler – koreň (varený) 37,8
zázvor < 0,8
uhorka 7,2 1,7 15,0
tekvica (varená) < 0,8
špenát (varený) 494
špenát 521 480 640
šošovica (varená) 1,7
ryža 0,0
ružičkový kel (varený) 140
pór (varený) 25,4
petržlen – vňať 1220 360 5480
petržlen – koreň (varený) 1,0
pažítka 260 207 310
paradajky 7,9 2,2 60,0
paprika 7,4 2,5 9,4
mrkva (varená) 13,7 10,8 18,2
mrkva – koreň 13,8 10,0 20,0
karfiol (varený) 13,8
kaleráb (varený) 0,1
jarná cibuľka s vňaťou 260 207 310
hrach (varený) 25,9
hrach 47,4 24,8 70,0
hlávkový šalát 123 75,5 258
hlávková kapusta (varená) 109 57,5 136
fenikel 62,8
fazuľa (varená) 2,9
čínska kapusta 45,5
červená repa 0,2
červená kapusta (varená) 47,6 33,9 60,2
červená kapusta 93,6 32,1 149
cuketa (varená) 4,2 4,0 4,4
cibuľa 0,4 0,2 0,7
cesnak 1,7
brokolica (varená) 141
biela kapusta 76,0
bazalka (čerstvá) 415
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
lieskové orechy 14,2 8,7 20,7
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
slivka 6,4 4,4 8,2
rebarbora 29,3
pomaranč 0,0 0,1
marhuľa 3,3
maliny 7,8 6,2 9,9
kiwi 40,3 33,9 50,3
jahody 11,1 1,5 20,0
jablko 0,6 0,4 0,7
čučoriedky 19,3 15,5 29,1
černice 19,8 14,7 25,1
broskyňa 2,6 2,1 3,6
banán 0,5 0,2 0,9
avokádo 14,5 8,0 27,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
syr Eidam 2,3
mlieko (polotučné) 0,2 0,3
maslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
slnečnicový olej 5,4 1,0 10,0
repkový olej 71,3 57,9 82,0
olivový olej 60,2 50,1 70,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
zubáč 0,1
vajcia 0,3
teľacia pečeň (varená) 1,5 0,8 2,5
slanina < 0,8
losos 0,3 0,1 0,5
kuracie prsia, bez kože 1,3 0,2 2,4
kapor 0,1
hovädzia pečeň (varená) 3,9 2,0 7,5
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
káva (instantná) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017