Vitamin K1 v potravinách

Prehľad obsahu vitamínu K1 vo vybraných potravinách nájdete v interaktívnej tabuľke nižšie, prípadne si ju môžete vytlačiť zo súboru vo formáte pdf.

  • Ak nie je uvedené inak, ide o potravinu v surovom stave.
  • Pri niektorých potravinách je nutné zohľadniť použité množstvo a skutočnosť, že údaje v tabuľke sú uvedené pre 100 g (napríklad pri použití petržlenovej vňate na ozdobenie polievky ide o nízke množstvo použitej potraviny).

Obsah vitamínu K1 vo vybraných potravinách

Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
petržlen – vňať 1220 360 5480
žerucha 542
špenát 521 480 640
špenát (varený) 494
bazalka (čerstvá) 415
pažítka 260 207 310
jarná cibuľka s vňaťou 260 207 310
brokolica (varená) 141
ružičkový kel (varený) 140
hlávkový šalát 123 75,5 258
hlávková kapusta (varená) 109 57,5 136
červená kapusta 93,6 32,1 149
biela kapusta 76,0
fenikel 62,8
červená kapusta (varená) 47,6 33,9 60,2
hrach 47,4 24,8 70,0
čínska kapusta 45,5
zeler – koreň (varený) 37,8
hrach (varený) 25,9
pór (varený) 25,4
mrkva – koreň 13,8 10,0 20,0
karfiol (varený) 13,8
mrkva (varená) 13,7 10,8 18,2
paradajky 7,9 2,2 60,0
paprika 7,4 2,5 9,4
uhorka 7,2 1,7 15,0
cuketa (varená) 4,2 4,0 4,4
fazuľa (varená) 2,9
cesnak 1,7
šošovica (varená) 1,7
petržlen – koreň (varený) 1,0
cibuľa 0,4 0,2 0,7
červená repa 0,2
kaleráb (varený) 0,1
ryža 0,0
zázvor < 0,8
tekvica (varená) < 0,8
zemiaky konzumné, lúpané (varené) < 0,8
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
lieskové orechy 14,2 8,7 20,7
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
kiwi 40,3 33,9 50,3
rebarbora 29,3
černice 19,8 14,7 25,1
čučoriedky 19,3 15,5 29,1
avokádo 14,5 8,0 27,0
jahody 11,1 1,5 20,0
maliny 7,8 6,2 9,9
slivka 6,4 4,4 8,2
marhuľa 3,3
broskyňa 2,6 2,1 3,6
jablko 0,6 0,4 0,7
banán 0,5 0,2 0,9
pomaranč 0,0 0,1
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
maslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
syr Eidam 2,3
mlieko (polotučné) 0,2 0,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
repkový olej 71,3 57,9 82,0
olivový olej 60,2 50,1 70,3
slnečnicový olej 5,4 1,0 10,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
hovädzia pečeň (varená) 3,9 2,0 7,5
teľacia pečeň (varená) 1,5 0,8 2,5
kuracie prsia, bez kože 1,3 0,2 2,4
vajcia 0,3
losos 0,3 0,1 0,5
kapor 0,1
zubáč 0,1
slanina < 0,8
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
káva (instantná) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017