Vitamin K1 v potravinách

Prehľad obsahu vitamínu K1 vo vybraných potravinách nájdete v interaktívnej tabuľke nižšie, prípadne si ju môžete vytlačiť zo súboru vo formáte pdf.

  • Ak nie je uvedené inak, ide o potravinu v surovom stave.
  • Pri niektorých potravinách je nutné zohľadniť použité množstvo a skutočnosť, že údaje v tabuľke sú uvedené pre 100 g (napríklad pri použití petržlenovej vňate na ozdobenie polievky ide o nízke množstvo použitej potraviny).

Obsah vitamínu K1 vo vybraných potravinách

Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
zázvor < 0,8
tekvica (varená) < 0,8
zemiaky konzumné, lúpané (varené) < 0,8
ryža 0,0
kaleráb (varený) 0,1
červená repa 0,2
cibuľa 0,4 0,2 0,7
petržlen – koreň (varený) 1,0
cesnak 1,7
šošovica (varená) 1,7
fazuľa (varená) 2,9
cuketa (varená) 4,2 4,0 4,4
uhorka 7,2 1,7 15,0
paprika 7,4 2,5 9,4
paradajky 7,9 2,2 60,0
mrkva (varená) 13,7 10,8 18,2
mrkva – koreň 13,8 10,0 20,0
karfiol (varený) 13,8
pór (varený) 25,4
hrach (varený) 25,9
zeler – koreň (varený) 37,8
čínska kapusta 45,5
hrach 47,4 24,8 70,0
červená kapusta (varená) 47,6 33,9 60,2
fenikel 62,8
biela kapusta 76,0
červená kapusta 93,6 32,1 149
hlávková kapusta (varená) 109 57,5 136
hlávkový šalát 123 75,5 258
ružičkový kel (varený) 140
brokolica (varená) 141
pažítka 260 207 310
jarná cibuľka s vňaťou 260 207 310
bazalka (čerstvá) 415
špenát (varený) 494
špenát 521 480 640
žerucha 542
petržlen – vňať 1220 360 5480
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
lieskové orechy 14,2 8,7 20,7
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
pomaranč 0,0 0,1
banán 0,5 0,2 0,9
jablko 0,6 0,4 0,7
broskyňa 2,6 2,1 3,6
marhuľa 3,3
slivka 6,4 4,4 8,2
maliny 7,8 6,2 9,9
jahody 11,1 1,5 20,0
avokádo 14,5 8,0 27,0
čučoriedky 19,3 15,5 29,1
černice 19,8 14,7 25,1
rebarbora 29,3
kiwi 40,3 33,9 50,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
mlieko (polotučné) 0,2 0,3
syr Eidam 2,3
maslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
slnečnicový olej 5,4 1,0 10,0
olivový olej 60,2 50,1 70,3
repkový olej 71,3 57,9 82,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
slanina < 0,8
kapor 0,1
zubáč 0,1
vajcia 0,3
losos 0,3 0,1 0,5
kuracie prsia, bez kože 1,3 0,2 2,4
teľacia pečeň (varená) 1,5 0,8 2,5
hovädzia pečeň (varená) 3,9 2,0 7,5
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
káva (instantná) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017