Vitamin K1 v potravinách

Prehľad obsahu vitamínu K1 vo vybraných potravinách nájdete v interaktívnej tabuľke nižšie, prípadne si ju môžete vytlačiť zo súboru vo formáte pdf.

  • Ak nie je uvedené inak, ide o potravinu v surovom stave.
  • Pri niektorých potravinách je nutné zohľadniť použité množstvo a skutočnosť, že údaje v tabuľke sú uvedené pre 100 g (napríklad pri použití petržlenovej vňate na ozdobenie polievky ide o nízke množstvo použitej potraviny).

Obsah vitamínu K1 vo vybraných potravinách

Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
bazalka (čerstvá) 415
biela kapusta 76,0
brokolica (varená) 141
cesnak 1,7
cibuľa 0,4 0,2 0,7
cuketa (varená) 4,2 4,0 4,4
červená kapusta 93,6 32,1 149
červená kapusta (varená) 47,6 33,9 60,2
červená repa 0,2
čínska kapusta 45,5
fazuľa (varená) 2,9
fenikel 62,8
hlávková kapusta (varená) 109 57,5 136
hlávkový šalát 123 75,5 258
hrach 47,4 24,8 70,0
hrach (varený) 25,9
jarná cibuľka s vňaťou 260 207 310
kaleráb (varený) 0,1
karfiol (varený) 13,8
mrkva – koreň 13,8 10,0 20,0
mrkva (varená) 13,7 10,8 18,2
paprika 7,4 2,5 9,4
paradajky 7,9 2,2 60,0
pažítka 260 207 310
petržlen – koreň (varený) 1,0
petržlen – vňať 1220 360 5480
pór (varený) 25,4
ružičkový kel (varený) 140
ryža 0,0
šošovica (varená) 1,7
špenát 521 480 640
špenát (varený) 494
tekvica (varená) < 0,8
uhorka 7,2 1,7 15,0
zázvor < 0,8
zeler – koreň (varený) 37,8
zemiaky konzumné, lúpané (varené) < 0,8
žerucha 542
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
lieskové orechy 14,2 8,7 20,7
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
avokádo 14,5 8,0 27,0
banán 0,5 0,2 0,9
broskyňa 2,6 2,1 3,6
černice 19,8 14,7 25,1
čučoriedky 19,3 15,5 29,1
jablko 0,6 0,4 0,7
jahody 11,1 1,5 20,0
kiwi 40,3 33,9 50,3
maliny 7,8 6,2 9,9
marhuľa 3,3
pomaranč 0,0 0,1
rebarbora 29,3
slivka 6,4 4,4 8,2
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
maslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
mlieko (polotučné) 0,2 0,3
syr Eidam 2,3
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
olivový olej 60,2 50,1 70,3
repkový olej 71,3 57,9 82,0
slnečnicový olej 5,4 1,0 10,0
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
hovädzia pečeň (varená) 3,9 2,0 7,5
kapor 0,1
kuracie prsia, bez kože 1,3 0,2 2,4
losos 0,3 0,1 0,5
slanina < 0,8
teľacia pečeň (varená) 1,5 0,8 2,5
vajcia 0,3
zubáč 0,1
Názov Obsah vitamínu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Priemer Min. Max.
káva (instantná) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s priemerným alebo maximálnym obsahom vitamínu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017